24 januari 2022

Nieuw verpakkingsmateriaal nodig? Kartonnen dozen zijn ideaal!

kartonnen dozen

Wanneer je als professional zijnde met enige of zelfs grote regelmaat producten verstuurt naar waarschijnlijk je klanten, dan zul je goed moeten afwegen wat voor jouw producten het best mogelijke verpakkingsmateriaal is. Bijna ongeacht om welk product het dan precies gaat geldt dat kartonnen dozen uitermate geschikt zijn. Karton heeft namelijk nu eenmaal diverse voordelen te bieden ten opzichte van andere mogelijke verpakkingsmaterialen, zeker als dit karton in stevige doosvormen komt. Lees verder om meer te leren over de vele sterke punten van karton.

kartonnen dozen

De pluspunten van karton ten opzichte van plastic of metaal

In vergelijking met bijvoorbeeld verpakkingen van plastic of metaal hebben kartonnen dozen de volgende voordelen te bieden:

  • Karton is stevig en beschermt de ingepakte inhoud daardoor erg goed, ook als de doos onverhoopt op de grond valt of met een impact te maken krijgt. Door de stevigheid van karton zul je te maken hebben met slechts een minimum aan kapotte producten en verspilling.
  • Karton is een milieuvriendelijk materiaal. Dit komt doordat dit materiaal erg vaak hergebruikt kan worden. Bovendien is karton biologisch afbreekbaar zodra het in de natuur terechtkomt. Uiteraard is de milieuvriendelijkheid het best zodra je gebruik maakt van karton met een erkend keurmerk zoals het FSC-keurmerk.
  • Op karton kun je met het grootste gemak reclameboodschappen of productinformatie laten drukken.
  • Karton is een materiaal dat goed scoort op het gebied van hygiëne. Zo weten bacteriën en virussen hier nauwelijks op te overleven.

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.